16 februari, 2011

JFokus 2011 dag 2

Andra dagen av JFokus började med en presentation om nyheterna i Google Web Toolkit (GWT). Massor av spännande grejer, en UI-builder och ett MVC-ramverk finns numera tillgängligt. GWT är ett imponerande ramverk och nyskapande. Google kunde även berätta att de hade stora planer för GWT och smartphones.

Eftersom jag är nyfiken på Scala blev nästa seminarie en dykning ner i Scala. Språket har blivit otroligt hajpat, speciellt under 2011 och jag måste säga att Scala är högintressant, på många sätt mycket mer tilltalande och komplett än Java... Meeen, presentationen var lite väl "rolig" för min smak.

Det blev fullt i salen när det pratades Scala
Njaa, jag blev nog ingen ninja
När vi ändå var inne på Scala stannade jag kvar i salen för nästa session, Jonas Bonér och hans ramverk Akka (som hade sin 1.0-release dagen till ära). Jonas Bonér måste vara en av Sveriges absolut skickligaste programmerare med bl.a. JRockit-teamet, Terracotta och nu Akka, ett ramverk för att bygga massivt skalbara system med multicore-arkitektur (raketforskning). Akka verkar vara otroligt kraftfullt och har inspirerats av bl.a. Actors-modellen i Erlang.

Jonas Bonér och Akka
Dagens sista föreläsning för min del handlade om kryptering på Java-plattformen. Mycket intressant föreläsning som behandlade lite grunder i kryptering och hur detta görs i Java. Föreläsaren rekommenderade biblioteket Jasypt för kryptering i Java, det kan jag också göra eftersom jag använt det i ett par projekt.

Mycket intressant föreläsning!


Slutligen, stort tack till Informator för mitt pass till JFokus 2011!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar