15 februari, 2011

JFokus 2011 dag 1

Dagen spenderades på Stockholm Waterfront Congress Centre och JFokus 2011. Den första dagens seminarier inleddes med en keynote av Henrik Ståhl (Oracle) som satsadehårt med att minska den klyfta som vuxit fram mellan community't och Java's nya ägare. Han lyckades ganska bra under sin ärliga och någorlunda självkritiska timme.

Henrik Ståhl's keynote (Oracle)


Dagen i ära blev Jonas Bonér och Rickard Öberg utsedda till Java Champions, grattis till dem!

Bruno Souza, Java Champion

Jonas Bonér, nybliven Java Champion

Rickard Öberg fanns med via Skype
Jag lyssnade på en föreläsning om Vaadin. Det finska Ajaxramverket imponerar verkligen! Det är definitivt någonting jag vill testa i någon projekt. De har verkligen en gedigen produkt. 

Nästa presentation handlade om det hajpade konceptet NoSQL. Specifikt presenterades Graf-databasen Neo4j, som även den framstår som en väldigt intressant lösning på ett komplext problem. Presentationen var mycket bra och lagom teknisk.


Emil Eifrem från Neo Technology pratar om NoSQL-databaser
Sista presentationen för dagen (för min del) handlade om nyheterna i JEE6. Mycker om Dependency Injection och annat matnyttigt. Speciellt intressant var delen om Events och hanterare av dessa. Presentationen var lite väl torr för min smak, men väldigt informativ. Jag ser fram mot dag 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar