23 september, 2010

Yahoo! Pipes

Idag satt jag och funderade på hur jag skulle kunna aggregera flera RSS-feeds och visa dem här på sidan. Detta gjorde att jag hittade Yahoo! Pipes. Det verkar riktigt smidigt vid en första anblick. Tanken är att man via ett GUI kan skapa skapa ett "superfeed" som sedan kan delas/visas (t.ex. på denna sida).

I mitt fall ville jag visa upp några av de utvecklarfeeds jag följer med Google Reader, men hittade inget bra sätt att visa upp flera källor i samma feed, pipes to the rescue.
Screenshot från Yahoo! Pipes

Det var en enkel match att skapa ett nytt, aggregerat feed av flera existerande. Pipes erbjuder även en kraftfull filter-mekanism där innehållet kan filtreras på olika parametrar, feeds kan även översättas till ett annat språk via ett filter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar